top of page
  • Foto van schrijverArthura Hector

Volle Maan: Licht van Ascentie

Arkura Kumara: De Volle Maan van Ascentie Schijnt op de Wonden van Weleer.

Ascentie-Licht

Het Ascentie-licht van deze volle maan gaat door werken in de verschillende lagen van jouw bewustzijn. Door de verschillende lagen heen zal zij gaan stralen met haar zachte maanenergie. Het hogere zelf sluit aan en schudt jouw geest wakker. Het oude en lagere mensdeel beleeft de pijn van het stoffelijke en nu mag dit deel gaan Ascenderen. Elk levend wezen bevat een hoger deel van bewustwording en groei.


Het hogere lichtdeel vernieuwd alles.


LAGER DEEL

Laat het licht en de liefde schijnen naar een pijnlijke deel en de mist lost op. Nu wordt de waarheid zichtbaar, is dit te pijnlijk voor jou? Los het trauma op en geef aandacht aan het fysieke lagere lichaam. Open jouw zwakkere kant en kijk waar de triggers vandaan komen. Kijk erna en besef dat dit deel een onderdeel is van de oude tijd op aarde. De mens is getekend door de pijn van het oude systeem. De illusie is als een nevel om het lagere deel heen gegroeid, wat wil je nog verborgen houden? De pijn kun je afschermen maar dit werkt tijdelijk en kost veel energie.


VOLLE MAAN VAN ASCENTIE

De volle maan van 5 februari 2023 brengt het Ascentie proces in een versnelling. Het hogere deel wil gaan spreken en vraagt om een verbinding, zodat het kan indalen in het lagere voertuig. De pijn in de lagere chakra's tonen aan hoe (on)veilig jij ooit was, dit deel heeft zoveel gemist en geleden. In de hogere laag kan de mens vreugdevol verblijven en daarom mag het zwaardere lichaam de onvoorwaardelijke liefde ontvangen uit deze hogere dimensie. De verlichting verzacht de pijn en het verdriet van het gemis.


Bekijk de pijn en het verdriet vanuit een andere hoek, zodat de pijn niet zwaarder wordt maar lichter, zachter. Een hoger bewustzijn kan helpen om het pijnpunt te verleggen naar een geestelijke draagkracht. Het hart en de Goddelijke liefde kunnen veel meer (ver)dragen dan je vermoedt. Diep vanbinnen open jij het licht in het hart. De pijn of het ongemak kan gedragen worden door het licht, zodat alles wat milder wordt.


MEDICIJN VAN GODDELIJKE LIEFDE

Jouw manier van denken kun je richten op het medicijn van het licht, accepteer de situatie en herken de pijn. Het innerlijk kind heeft nooit geleerd om de pijn te omarmen, pijn en verdriet vragen om aandacht en liefde. Pijn is geen straf, maar een uitlaadklep voor jouw onbalans. Laat het opstijgen naar een hoger plan in plaats van de pijn te verzwaren met een schuldgevoel. Neem het mee in je armen en stijg op. Het gemis aan liefde brengt ziekte voort en ongezonde situaties. Geef het heel veel liefde.


GEDACHTEN ZIJN KRACHTEN

Het lagere denken veroorzaakt een spanningsveld en geeft extra signalen af naar oude pijnlijke situaties. Het licht van de Ascentie reageert tegenovergesteld, jouw weerspiegeling in het licht is veel mooier dan de donkere gedachten van een negatief zelfbeeld. Reflecteer het licht van de liefde naar de zwaarte en kijk wat er gebeurt.


Het Licht van de Ascentie-maan kijkt je vragend aan. Het hogere deel reflecteert in de droom waar jij voor wegvlucht. Herinner jij de droom nog of weet je niet meer wat deze betekende? De droomvlucht kan ook mooi en helpend zijn en de pijn van de aardse wereld ver achter je laten, maar je weet meestal niet hoe en je voelt je eenzaam en alleen. De fijnstoffelijke wereld is zachter dan de harde laag waarin jij nu leeft. Pijn wordt daar anders beleefd of zelfs helemaal opgelost, want alles heeft daar een andere hoedanigheid.


LOUTERING

In de diepste diepte van het verdriet staat er een hoger deel op om de loutering te openen, deze pijn gaat gepaard met liefde. De omhelzing is de vergeving naar jezelf. Vergeving kan een verzachte vorm zijn om alles beter te kunnen accepteren. Gedachte brengen een kracht voort en als het proces zover is, ontstaat er een hogere frequentie. De 'dader' heeft geen macht meer over jou, maar is een kwetsbaar mens van vlees en bloed met een verwarrende geest. De overmacht brengt rare gedachten teweeg, fantasieën die echt lijken. Want pijn kan je leiden naar een andere realiteit, wees daarom eerlijk in wat je voelt en beleefd en zet het om in creativiteit.


Maak de berg niet te hoog en geef niet al je energie weg aan de angst die in dit alles schuilt. De illusie is tricky.


Als er is naast het verdriet ook een omhelzing kan ontstaan, kan het gevoel van onrecht of onderdrukking opgeheven worden. Het omarmen van de afwijzing kan volbracht worden door te geloven in een Hogere Plan. Richt je aandacht naar het Hogere Plan en welke rol geef jij jezelf daarin? Geef jezelf een nieuwe plaats in het licht van jouw hogere zelf en zie jezelf in dat licht staan.


PERFECTIE

Droom jij van een hoger plan, is het een perfect plaatje waar je amper aan kan voldoen: "Het perfecte plaatje van onmogelijkheden?" Het hogere licht in je hart wordt kleiner wanneer je alles zo afwijst in het lagere zelf. Je frequentie daalt, je hersengolven reageren op jouw gedachten. Probeer dit lagere deel anders te benaderen. Kijk vanuit respect naar de lagere wereld en de lagere energieën, want zij weten niet anders. De illusie omhult hen, maar het hogere deel bevat de wijsheid, deze maakt alles wakker en opent de mist als een gordijn.


Accepteer het deel wat in de lagere wereld is neergezet, want daar ben je onderdeel van. Het hogere licht vraagt niet om een hogere plaats, zodat het kan neerkijken op het lagere om deze te verafschuwen. Denigrerende gevoelens zijn juist hetgeen wat alles onderdrukt en dat maakt de wereld op aarde zoals die nu is. Verdeeld. Daar begint het ego op te staan en vorm te krijgen, het maakt onderscheid in de verschillende posities: 'Sta je ver boven iemand of maak jij jezelf steeds kleiner? Wanneer je iemand minacht creëer je een disbalans in jezelf en je verspreidt deze negatieve gedachten naar de ander. Wees tevreden met wie je bent als mens en laat het liefdeslicht stralen.


GELIJKWAARDIGHEID

Wijs de pijn niet af, want het hoort bij het mens zijn. Het innerlijk kind is verwart en begrijpt niet waarom zovele ruzie maken, liegen om het gevoel van macht op te blazen totdat het uiteen spat. De grote mensen wereld lijkt zo immens ingewikkeld en zo wordt jij volwassen en zo wordt jij een onderdeel van de aanpassing aan het oude programma. Het hogere zelf is een natuurlijk onderdeel van jou, je kunt je ermee verbinden of niet. Het is de arrogantie in jezelf, maar ook vanuit de onwetendheid om dit deel ver weg te plaatsen.


ONTKENNING VAN HET GODDELIJKE ZELF

Waar komt dit vandaan? Plaats het lichtdeel naast jouw lagere deel en kijk wat het met je doet. In de stilte mag het er zijn, maak contact en geef het aandacht. Kun je niet geloven hoe mooi dat lichtdeel is en is het daarom dat het lagere zo afstotelijk is? Dit zijn ingeprente oordelen en je mag deze nu loslaten. De nieuwe tijd wordt anders.


DUALE STRIJD

Juist het lagere simpele deel, wat af en toe struikelt als een kind, mag geleid worden door het hogere zelf. Nodig het uit en laat het naast je wandelen in de eenvoud. Train dit deel en kijk hoe dit hogere deel naar jouw lagere deel kijkt en andersom. Daar liggen de oplossingen voor al het onrecht, discriminatie en ontevredenheid.


Het lagere deel hoort bij je en het kan pijn lijden, dit zijn de moeilijkste lessen op aarde. Het hogere uitnodigen betekend niet dat je boven jezelf of andere staat. Het betekend juist dat er een gelijkwaardigheid in jouw leeft. Het zien van je tekortkomingen maakt je nederig, laat het hogere samenvloeien en bereik de harmonie.


UITDAGING

Het innerlijk kind is aangeleerd om verlangend uit te kijken naar het hogere zelf en deze lijkt onbereikbaar, maar het ligt heel anders. Het hogere zelf kijkt met empathie naar het lagere deel, het heeft respect dat jij dit pad hebt gekozen. Het hogere leert van het lagere deel en kan zo vanuit een hogere wijsheid jouw aanvullen.


Het licht bevindt zich in alles en kan heel zichtbaar zijn, zoals de sprankelende zonnestralen op het water. Daarnaast ook heel verborgen in de bladeren van een plant of in de cellen van een mens aanwezig zijn. Creëer de balans in je leven zonder hoogmoed en als hoogmoed voorbij komt, geneer je niet maar (h)erken het en geef het de aandacht die het nodig heeft. Je 'verborgen' kanten komen boven zodra het hogere uitgenodigd wordt. Het verlicht de schaduwkant. Wat heb je nodig? Zodat je hooghartigheid zacht wordt en wat heb je nodig als je je niet gezien voelt? Welke gedachten maken het zelfbeeld weer compleet?


De oplossing ligt in jezelf en in de inspiratie om verder te kijken naar jouw originele heilige staat, het sterrenlicht raakt de ander aan vanuit het hart. Geef dit door en stap in jouw hogere staat van zijn.


Arkura Kumara


4 Februari 2023


Dit bericht mag gedeeld worden in haar geheel en onder vermelding van de bron:

© Arthura Hector www.ashtar-rose.com All rights reserved.


Comments


 ARCHIEF
bottom of page