top of page
  • Foto van schrijverArthura Hector

Helperssyndroom

​Vele spirituele mensen stappen in de valkuil
van het helperssyndroom

Spiritualiteit is veel meer dan alleen bezig zijn met hogere realiteiten. In het begin van het spirituele pad gaat er veel open, eindelijk gaat er een poort open van herkenning. De bevestiging die zij daarbij krijgen heelt hun onbegrepen angst. Het helpen van andere ligt besloten in de hooggevoelige mens. De aqua wil de aarde redden en daarom zijn zij hier gekomen. Dit geeft hun energie en een reden om te leven op aarde. Ze mogen daarbij de aardse realiteit niet vergeten.


VALKUIL

De valkuil kan zijn dat zij buiten hun grenzen gaan werken, geven is een mooie energie maar let op de balans! Anders gaat het ego haar tol opeisen. Wanneer het helperssyndroom gaat ontstaan slaan zij door in het geven. Het gevoel wat zij daarbij krijgen voelt zo goed. De reactie van andere daar raken zij afhankelijk van. Beetje bij beetje willen ze meer bevestiging. De leegte in hun hart willen zij vullen en de liefde die daarbij vrij komt is zo fijn. Steeds vaker gaan ze te ver, ongevraagd op feestjes en overal waar zij maar kunnen bieden zij zich aan.


Zij die dit doen, werken alleen vanuit de GEEF-ENERGIE. Het gevaar bestaat dan, dat deze mensen alles buiten zichzelf gaan leggen. Spiritualiteit wordt dan een vlucht. Je bent meer bezig met de omgeving te healen, dan met je eigen leven op orde te brengen. Het kan zelfs een soort verslaving worden. Op dat moment gaat men zweven. Je bent niet (meer) goed verbonden met de aarde, de stoffelijke en materiële wereld. De balans tussen geven en ontvangen is verstoord.


Je gaat nu reageren vanuit een ongezonde modus. Bij elke stap in het spirituele veld mag je weer naar binnen gaan om te kijken of je in jezelf een laag mag gaan helen. Zo ontwikkel je een gezonde manier van helpen.

AQUA RESONANTIE

De Aqua Resonantie is een manier om te werken aan je eigen innerlijke stukken. Met de maan als spiegel. Dit is een kosmische therapie ofwel de PARADOX therapie genoemd. De groep wordt door de kosmos (het toeval?) samengesteld en spiegelen niet alleen elkaar, maar ook zichzelf. Het eigen proces is een spiegelende resonantie. Je gaat naar jezelf kijken vanuit een kosmische gelaagdheid. Alles wat je meemaakt gaat over jezelf! Vaak leggen we alles graag bij een ander neer. Vooral als men aan het HELPSYNDROOM lijdt. Enkele voorbeelden die ik ben tegengekomen. Vele die ik tegen kom zijn prachtige mensen met een eigen manier van healen. Zij hebben een mooie band op geestelijk niveau. Maar waar sta jij als mens in deze wereld, wat kan jij ontvangen?

DE MAAN ALS SPIEGEL!ZENDT EN ONTVANGST ENERGIE

De zendt en ontvangst-energie weer in balans brengen is voor vele moeilijk, vele hebben een disbalans hierin, puur vanuit de dualiteit opgebouwd en aangeleerd. Ook trauma kan een disbalans brengen in deze lagen. Het natuurlijke bewustzijn wil deze disbalans opheffen en spiegelt precies dat stuk waarin het ego vastloopt.

ENERGETISCH REISLEIDSTER

De vraag is wil jij dit ontvangen? Meestal willen de mensen niet graag geconfronteerd worden met dit verborgen schaduw deel. Het ego en het niet weten hoe de geef- en ontvangst-energie werken zijn vaak de oorzaak. Eenvoudige begrippen, maar deze zijn niet altijd simpel om te zetten. Het willen zien is 1. Het accepteren is 2, en 3 is de werkelijke verandering: Waarbij we het aangeleerde weer mogen afleren.​

DROOMTAAL

Het bewustzijn wat in de diepere lagen is vastgezet, gaan we weer openen en bevrijden. Dit is het onbewuste deel. Het slapende deel. Eigenlijk leven we in een illusie, in de slapende staat. Via de droomstaat kan er veel bereikt worden door de kosmische helende reis. Wij reizen dan door de onbewuste lagen. Ik kan als energetische reisleidster, je meenemen en begeleiden hierin. Als hooggevoelig aqua mens kan ik samen met jou, deze delen zichtbaar maken. Waar andere stoppen ga ik verder. Ik kan kijken in vele diepgelegen lagen. Via beelden komen deze naar mij toe. Ik stemt dit af op degene die de hulpvraag heeft gesteld. De kosmos heeft een bepaalde symboliek, ook jouw psyche en bewustzijn bevatten deze symbolieken. (Jung noemt dit Archetype) Ik denk dat ieder zijn eigen vormentaal bezit om te communiceren in deze lagen, het lijken soms wel andere werelden. Ik treed dus als tolk op. Als vertaler van deze symbolieken.

MAAN EN ZON

De maan staat symbool voor het vrouwelijke en de zon voor het mannelijke. Het ontvangende vrouwelijke deel, mag niet overbelast raken. Dat geldt ook voor het gevende mannelijke deel in de mens. Deze samen in balans brengen en houden, is voor het hooggevoelige aqua kind erg belangrijk, maar eigenlijk voor alle mensen. Voor de gehele aarde! Als je jezelf heelt, heel je ook de aarde. Het is veel simpeler dan je denkt.DE PARADOX

Daarom is dit spiegelen, of de paradox therapie een goede methode om erachter te komen wat er in de diepte ligt? Iedereen die aan deze AR reis, workshops of sessies deelnemen, moeten bereidt zijn om echt diep te gaan. Voordat dit kan plaats vinden zullen er delen hersteld mogen worden en blokkades opgeheven worden. Het is dus volhouden. Je (hooggevoelige) onbewuste spierballen trainen. Elke laag en resonantie geeft aan waar je zit, kun je dit aan? Soms is de waarheid redelijk heftig. Ik spiegel je daarbij ook, dit is mijn taak om uitleg geven en de balans te houden. De geef- en ontvangst energie in de groep mag absoluut niet in disbalans raken. Respect voor mij en elkaar is een must.

VELE ZITTEN VAST IN DE GEEF-ENERGIE

De geef-energie is de energie van het zenden, DE ZON, het mannelijke deel. Je vraagt dan steeds aan je medemens: "ontvang mij". Je vraagt dan veel aandacht in de groep. Je zet jezelf steeds in het middelpunt. Je vraagt aandacht doordat je teveel wilt weten, te veel vragen stelt, steeds die discussies aan wilt gaan, steeds een confrontaties wilt uitlokken, je niet kunnen aanpassen aan de groep, via een kokervisie alles ziet. Je bent alleen aan het zenden? De behoefte van een groep kun je zo niet aanvoelen, je negeert dus een deel van de lessen die tot je komen. Waarom gebeurt dit? Ook indirecte aandacht vragen jezelf belangrijk neerzetten. Dit is steeds weer bezig zijn met naar buiten toe gaan. Zenden. Zelfs in een groep waar wordt gevraagd naar binnen te gaan en met jezelf bezig te zijn. Lukt het soms toch niet. Als de begeleider van de groep, jou daarop wijst is dit het teken.

Sommige kunnen in deze dieptelagen nog geen ervaring opdoen, dat is omdat er nog een te grote blokkade vooraf ligt. Dan zijn een individuele sessies een betere optie.

HELPSYNDROOM

Zij hebben de cliënt of andere nodig in hun leven, zolang ze kunnen helpen gaat het goed met hun. Zij leiden aan het helpsyndroom. Zo graag helpen dat je zelfs de leidinggevende van de groep gaat helpen, ongevraagd! Soms manipulerend gedrag dat zij zelf niet door hebben. Wat zo jammer is, is dat de innerlijke reis niet volledig wordt ONTVANGEN. De controle niet los kunnen laten.

SPIRITUEEL

Deze spirituele en vaak hooggevoelige mensen zijn vaak meer met de materiële wereld verbonden. Ook al verafschuwen zij deze en zijn zij liever geestelijk bezig. Let wel er is niks mis, om met de stoffelijke of materiële wereld verbonden te zijn. Het gaat om de balans in alles. Tussen het spirituele gevoelsleven en de materiële stoffelijke wereld. Beheersing van jou mannelijke geef energie. Sommige komen in opstand en is de spiegeling te confronterend. Kunnen boos of afwijzend reageren. Het pijndeel wordt nu bloot gelegd. Wat ga je hiermee doen? Stap je verder of stop je nu? Coaching door deze lagen heen kan ondersteunend zijn.

RESPECT EN HET KOSMISCH BEWUSTZIJN

Respect is een zeer belangrijk onderdeel in deze kosmische reis en het contact maken met jouw sterrendeel. wanneer het respect lag is en het ego groot dan zal het kosmisch contact niet zuiver zijn. Allerlei disconnecties kunnen dan ontstaan met de andere realiteiten. Dit heeft alles te maken met de geef-energie die teveel aanwezig is. Deze geef-energie wordt te vaak ingezet, zodat er geen circulatie kan plaats vinden tussen het geven en ontvangen, dit is de kosmische dans tussen de maan en de zon. Is deze niet in balans, dan is deze niet zuiver. De beelden die dan ontvangen worden, zijn illusie beelden die de werkelijkheid niet juist weerspiegelen. Je blijft dan hangen in een bepaalde manier van (over)leven. Dit is een oude programmering. Ingezet om te overleven en vanuit angst. Liefde overwint alles.

Dit komt vaak voor bij beginnende spirituele hulpverleners, maar ook bij (energetische en reguliere) hulpverleners, mediamieke mensen. De oude aarde waar de mannelijke ratio voorop staat (stond) en alles oplost via het hoofd. De disharmonische geef-energie ontstaat en manipulatie wordt een feit. Het nieuwe natuurlijke bewustzijn gaat anders om met deze dualiteit. Daardoor is er geen strijdt meer, door eenheid te creëren in het menselijk bewustzijn. Eenheid in de balans van de geef- en ontvangst-energie. De maan en de zon gaan het Heilige Huwelijk aan met elkaar. De aarde en de kosmos werken ook met de dans van het elektro magnetisch veld.

ELEKTRO-MAGNETISCH VELD

Het elektro is het deel van de gevende zon-energie (mannelijk), Het magnetisch deel is de ontvangende maan-energie (vrouwelijk). Zit je teveel in je hoofd? Een belangrijke tip voor de rationele mens: wordt stil en ga naar binnen en ontvang. Het hart mag nu geopend worden. Luister naar je gevoel. Het hart is de verbinding met de liefde, zowel vanuit de aarde als vanuit de kosmos.
© Arthura 2013/2021

13 dec 2012 ©Arthura Hector

Comments


 ARCHIEF
bottom of page