top of page
  • Foto van schrijverArthura Hector

KROON ACTIVATIE: 21 December 2021 Winter-Zonnewende


Mediteer en stem je af!

Dit jaar zal de midwinter vanuit een mooie energie gaan plaats vinden, een activatie en verankering van het kristallijne veld. Vanuit deze energie kun je zeggen, dat na lange tijd deze dag weer als heilig kan worden aangemerkt. Vanmiddag zal zij haar punt bereiken om 16:58 uur. Na de volle maan van 19 december 2021 (vorig bericht) werd het plaatsen van de Goddelijke Zegel van kracht. Deze midwinter dag gaat nu een verbinding aan met jouw kroonchakra.


De witte kristallen in de lucht geven aan dat de winter is begonnen. Een maagdelijk witte deken verwekte vele kristalletjes op de planten vannacht en alles werd ijskoud. Je voelt de zuiverheid van energie in de lucht. Dit is de frisheid van de kristallen. Jouw kroon wordt geactiveerd en in het kristallijne veld verankerd. Hoe mooi kan dat zijn?


De winterzonnewende viert de geboorte van een nieuw zonnejaar en het begin van de winter. De zonnewende viert onder andere de aangeboren creatieve krachten van de natuur.

Moeder Aarde ademt en het land stijgt en daalt zachtjes op haar betoverende ritme. Haar zachte inademing vertraagt echter door de aanraking van de kou. De aanwezigheid van de zon is afgenomen om de kortste dag en de langste nacht te brengen.


DE NIEUWE ZADEN

De verborgen zaden toegedekt door de donkere aarde ontkiemen in het jaar 2022, een bijzonder jaar van vernieuwing. De oude en wereldwijd gevierde riten die de winterzonnewende bijwoonden, symboliseren de aangeboren creatieve krachten van de natuur die in deze tijd van het jaar net onder de oppervlakte liggen.


Heilige kennis van het leven

Deze Aardse en Kosmische cyclus heeft haar wortels in de verre oudheid. De cyclus van de zon en zijn effecten op de aarde zijn de prachtige synergie; Vader Zon streelt Moeder Aarde in een oeroude hemeldans, op magische wijze wevend in alle mensen die deelnemen. De Kelten, Native American, Perzen, Afrikaanse stammen en Bon-stammen in Tibet droegen de kennis over de zon en gaven deze door aan hun kinderen. Het begrijpen van de levenscycli is belangrijk en mag weer geopend worden. Het land, de regen, de dieren, het plantenleven, de warme zon en de koude winter spelen een essentiële rol in het universele plan. Moeder Aarde bezat de heilige kennis van het leven, en door het ritme van haar patronen en de dagelijkse cyclus van de zon te observeren, leerden mensen leven in harmonie met de krachten van de natuur.


GEBOORTE VAN DE NIEUWE ZON

De vernieuwing vieren van deze natuurlijke cyclus, heeft de verschuiving naar kerstmis gemaakt. De kerstboom in onze cultuur geeft aan dat we verlangen naar de nieuwe vruchten. Niet altijd heeft dit te maken met de fysieke vruchten, maar veelal met de nieuwe creaties van de geest. Vroege grottekeningen over de hele wereld geven de overgangen van de zon door het jaar weer ter ere van de winterzonnewende als een scharnierpunt in het jaar. Waarin jij je droom en manifestatie kracht kan neerzetten en als een zaadje kan planten voor het volgend zonnejaar.


De samenwerking met de zon speelt hierbij een grote rol. Het is de verbinding maken van jouw dromen (maan) met de zon (manifestatie). De zon gaat steeds meer schijnen en de dagen worden langer, zodat jouw kiemende droom zich uiteindelijk kan gaan manifesteren in de zonovergoten zomer. Het licht van de zon zal jouw droom laten ontluiken en de kracht ontwikkelen van de manifestatie ervan. De aandacht mogen we richten naar binnen, naar de maanenergie. Om via de maan jouw nieuwe droom te vinden voor het komende nieuwe zonnejaar. De maan zal het slapende zaadje betoveren in de grond en de zon zal het oplichten zodat het kan uitgroeien.

KROON ACTIVATIE

Vier deze kracht in jezelf en geef het vorm. Laat je kroonchakra stralen. Voel en volg je hart. Wees creatief! Deze kennis van de zon gaat nu weer bovenkomen. De betekenissen komen weer vrij en de mens kan weer gaan leven zoals het hoort. Vrij en volgens het hart. Als een zonnemens met een stralende kroon.


Maak vandaag een verbinding en mediteer, als het kan om 17 uur vanmiddag. Activeer de kroon en neem het scepter in de hand.


Ga het leven weer vieren.


Zonne wintergroet


© Arthura Hector


21 December 2021Dit bericht mag gedeeld worden in haar geheel en onder vermelding van de bron:

©Arthura Hector www.ashtar-rose.com All rights reserved.

Comments


 ARCHIEF
bottom of page