top of page
  • Foto van schrijverArthura Hector

De maan geeft je rust en vitaliteit

In mijn vorig blog sprak ik over de bomen en de natuur. Nu wil ik graag de aandacht richten op het water, de regen en de maan. Het water hoort bij de maan, zij staat voor het vrouwelijke principe. Elk onderdeel van de natuur heeft invloed op de mens. Elk mens bestaat uit zeker 75% water, dus je begrijpt dat de maan een rol speelt in je leven, of je dit wilt of niet. je kunt je hoofd afkeren en zeggen, mij kan het niks schelen.. Vroeger keken de boeren vaak naar de stand van de maan, zij hielden rekening wanneer er iets gezaaid of geoogst moest worden. We spreken van verschillende manen: zoals de jachtmaan, de sneeuwmaan, de oogstmaan, de blauwe maan en nog veel meer andere manen. Sommige zijn gekoppeld aan de volle maan en de 4 seizoenen.DE MAAN

De maan is een prachtige energie, ga er maar eens op letten. De volle maan geeft een extra boost aan de nachtelijke hemel. Bij een heldere maan zie je de sterren sterker flikkeren en je kan meer waarnemen als je buiten bent. De maan komt terug in vele natuurreligies en zij geven daar een mystiek tintje aan. De maan kreeg een negatieve draai door films met veel spanning door het occulte. Dat is jammer, want de maan is juist een rustgevend element in de lucht. Zij staat los van al die rariteiten, zij is een gewoon hemellichaam. Ze heeft wel bijzondere functies, de invloed op het eb en vloed van het water op aarde is de allerbelangrijkste. Dat is niet niks, daar mogen wat vaker bij stil staan. Wat weten we eigenlijk echt over de maan? Wat zeggen de wetenschappers eigenlijk. Er wordt heel veel over de zon onderzocht en bekeken, de maan is wat op de achtergrond gebleven en meer tot een magische element gerangschikt.SCHOONHEID

De weerkaatsing van haar licht geeft de aarde een bepaalde glans. In de nacht is het stil en sta je direct in contact met jouw dromen en het onbewuste. Misschien maakt dat de maan zo mystiek. Ze is er wel en dan weer niet, heel grillig zoals de emoties van de vrouw.


Je hoeft geen rituelen te doen om contact met de maan te krijgen. Zie haar als een deel van de kosmos, verbinding maken kan gewoon altijd.


Laten we de lading van magie en andere bijkomstigheden nu een los en geniet van de maan, zoals je van de zon geniet.


Geniet van haar schoonheid en ja ze geeft zich niet altijd bloot. Maar wanneer je haar roept kan ze zomaar achter de wolken tevoorschijn komen.Dat heeft niets te maken met magie, maar met je verbinden met de natuur. Waar wij mensen onderdeel van zijn. Communiceren met de aarde kan, maar ook met de kosmos.


De maan is het water en de zon het vuur. Elk element in de natuur heeft zijn of haar eigen ritme en karakter. Net zoals elk mens verschillend is.


De vele verschillende volle manen, zoals de blauwe maan (dit is de 2de volle maan in 1 maand) en de bloedmaan. De bloedmaan wordt rood gekleurd door de effecten die ontstaan vanuit een maansverduistering. De supermaan, is de maan die heel groot vlakbij de aarde staat. Al deze verschillende manen dragen effecten bij zich en beïnvloeden de aarde, de mens en soms ook het klimaat.Zo verschillend de maan kan zijn, zo verschillend is haar energie die ze naar jou kan uitstralen. Ze kan van onzichtbaar naar volle maan groeien, dat maakt haar wat ongrijpbaar voor de rationele wetenschap. Wat wil de maan aan ons vertellen? Ga jij naar haar luisteren, ik wel.


Arthura Hector

25 mei 2019

תגובות


 ARCHIEF
bottom of page