top of page
  • Foto van schrijverArthura Hector

Bomen en hun energie

Via bomen kun je de energie van de aarde voelen stromen, bomen zijn wijs en hun

energie bevat veel oude kennis. Zij kunnen jou ondersteunen in al je processen. Via jouw innerlijke stem (hart) kan een boom gaan spreken. Het is de verbinding met de eeuwenoude resonantie van de aarde.AARDE

Kijk anders naar een boom en kijk als een kunstenaar, naar de kleuren van het licht. deze vele kleuren geven energie. Stem je erop af. De wortels van de bomen gaan diep de aarde in, hoe sta jij op de aarde? Voel de aarde onder je voeten en besef hoe belangrijk het is om dit vaak te herhalen, zodat je bewust wordt van je aanraking met de aarde.


Onze aarde is zo mooi en kwetsbaar. Voel jij je ook vaak zo kwetsbaar en wordt je vaak gekwetst? Wat is jou eigen ritme, is die vaak anders?


De aarde heeft ook haar eigen ritme, zij kan zich verbinden met het ritme van jouw hart. Probeer dit maar eens en voel hoe mooi dit is. Op een simpele manier kan jij die verbinding maken met alles wat leeft. Kies bewust je omgeving uit en stem af op wat vandaag goed voor je is.


Alleen zijn in de stilte of samenzijn in een groep?

Probeer wat vaker alleen te zijn met jezelf en de aarde, de bomen... We worden meestal afgeleid door andere en onze omgeving. Dat vind plaats buiten ons. Alles heeft een kern, jij ook. Probeer deze kern te voelen in je hart of ga naar je CHI. Deze ligt in de buikstreek. Wanneer je in de natuur bent, kies een boom uit en voel deze. Kijk wat er gebeurt met je chi of je hart. Je kunt ook een vraag stellen en jezelf weer in balans brengen.


ZONLICHT


Het zonlicht speelt een grote rol voor ons allemaal, het laat planten groeien en in de bomen gebeurt er ook heel veel. Een boom draagt een eigen wereld in zich. Vaak zijn we ons daar niet van bewust, maar er zit leven in een boom! Bomen communiceren met het zonlicht. Dat kan jij ook, vooral als je wat down bent. Nog beter is het om dit preventief te gaan doen. Zodat je vitaliteit op peil blijft. Wanneer je door een zware periode gaat, rust dan eerst uit en probeer contact te maken met de aarde en haar natuur. De bomen geven steun aan de mens, dat doen ze al zeer lang. Een mens kan niet zonder bomen...


WEES ALS EEN BOOM

Als je kijkt naar de bovenstaande afbeeldingen, wat voel je dan?

Hoe gevoeliger je wordt voor bomen, hoe meer je in je hart bent. Dat betekend dat je meer gaat voelen en minder gaat denken. Op die manier groei je langzaam naar een punt toe van verbinding en empathie met moeder aarde. Deze ontwikkeling houdt nooit op en je zult steeds meer gaan beleven en zien in het bos. Er gaat een wereld voor je open.


Arthura Hector

24 mei 2019


Hozzászólások


 ARCHIEF
bottom of page