Potje gamen met politie: ‘Het houdt jongeren van de straat’

IK HEB VRAGEN BIJ DEZE VORM VAN WERKEN, ik ben een bezorgde moeder en daarom wil ik dit onder de aandacht brengen. Zijn er valkuilen en is daar rekening mee gehouden?

ARTIKEL

Gamechangers

In deze coronatijden slaat bij velen de verveling toe. Tip voor alle jonge gamers en hackers die hun skills voor iets goeds in willen zetten: GAME CHANGERS! Ben je een gamer? Doe dan mee aan de Gamechangers FIFA CUP! Ben jij een ethisch hacker? Waag je dan aan de Hackazon Hackklab Challange of één van de andere digitale challenges. Op www.changeyourgame.nl vind je alle challenges en kun je jezelf uitdagen, verbeteren en anderen verslaan. Oh en er zijn ook mooie prijzen te winnen! Wellicht ook een fijne tip voor ouders met digitale kinderen thuis: hoort en zegt het voort!


ARTHURA:

Deze tekst hoort bij een FB filmpje klik hier

Ik wil dit onderwerp onder de aandacht brengen, omdat het voor mijn gevoel niet helemaal klopt. De functie van de agent en politie gaat zo over in iets anders. In wat?

In verschillende krantenartikelen wordt er over geschreven, als een soort werving, reclame. De politie gaat gamen met jongeren om zo contact te maken met jongeren, nu dat op straat niet meer kan. Het wordt leuk gebracht, zo gewoon als even een potje voetballen, maar deden agenten dat ooit met jongeren? Daarnaast komen ze bij je binnen in huis via de computer, hoe is dit? Je kunt je gewoon aanmelden.. jongeren worden uitgenodigd.


Doen agenten ook goed werk, jazeker. Maar in deze tijd van machtspolitiek klinkt het gamen met jongeren bij mij, niet als muziek in de oren.

Wat zegt je gevoel bij dit?

Politie zegt:

COMFORTZONE En juist met jongeren kan een computerspelletje een verbindende factor zijn. "De jongeren zitten thuis in hun comfortzone, waardoor ze vrijuit met ons durven te praten", zegt Bos. "Als we problemen zien, kunnen we een privésessie starten en kunnen we één op één met ze praten."

De Maastrichtse politie is wekelijks zo'n twee tot drie uur per week beschikbaar om een potje te gamen. En wat voor games!

LINK: Dit artikel komt uit Limburg, in heel Nederland is dit nu bezig.

ARTHURA: MIJN GEVOEL SLAAT OP TILT EN IK VRAAGT MIJ AF WAAROM:

CONTROLE

Wie controleert deze agenten en het is buiten diensttijd, zijn zij dan nog in functie, nee toch. Ik vind dat hier met een kritische blik naar gekeken mag worden. Het is te makkelijk neergezet en te simpel om dit gewoon uit te voeren op deze manier. Agenten kunnen zo iemand die gevoelig is beïnvloeden of een strijd aangaan, indoctrineren..want ja het is gamen en dat zijn meestal spellen waarin gestreden wordt of zelfs gevochten wordt. Er sneuvelen vele personages in een gamespel. Het gaat om winnen en macht in bepaalde spellen. Wie houd de regels en bescherming van de jongeren in de gaten, zijn er regels opgesteld?


Welke taak neemt de politie nu over van wie?

Neemt de politie nu de taak van een oudere broer of vader over? Of de goede vriend van, het komt zo de huiskamer binnen, in je privacy. De computer heeft een eigen ID. Ik vind het gevaarlijk. Zeker nadat er zoveel ophef is geweest rondom het optreden van de politie bij demonstraties (20 augustus 2020).


Is dit de taak van de politie? Om zo kinderen die worden lastig gevallen of gepest worden te helpen? Volgens mij worden er stappen overgeslagen, want een therapeut werkt anders dan een agent. Zij zij extra opgeleid om dit te doen? Geef mij daar uitleg over. Wie beschermd het kind, de jongeren als het niet goed gaat. Als de politie te ver gaat wat dan?


Ik krijg hier een heel vervelend gevoel van. Heb jij dat ook.. Mag dit volgens de wet? En het begon in maart 2020 vanwege de corona. Nu is dat toch klaar? Nee, dus. Zij zijn geen jongerenwerkers, zij zijn geen opvoeders, zij zijn geen psychologen of wat dan ook. Kijk eens naar de foto, een mannelijke agent met spierballen en tattoos. Wat voor rol gaan zij nog meer spelen en waar leidt dit toe. Ik vind het machtsvertoon. Er zijn spellen waarin ook geschoten wordt, ja en wie kiest de spellen uit? Was dit niet de job voor undercoveragenten..

Lees dit artikel hieronder of ga naar de link: Link naar artikelPotje gamen met politie: ‘Het houdt jongeren van de straat’


NIJMEGEN - De Nijmeegse politie hoopt vanaf volgend weekeinde jongeren te verleiden thuis te blijven door ze uit de dagen voor een potje gamen. 

Frank Hermans 25-04-2020


Gedachte erachter is dat de jeugd met het spelen van een potje Fifa, Warzone of Fortnite minder geneigd is om op straat te gaan hangen. Een uitkomst in deze coronatijd. Digitaal wijkagent Sander Hoed: ,,We zijn met e-sports-bedrijf Bundled aan het kijken hoe we met afgeschermde groepen een toernooitje kunnen opzetten tussen jongeren en politieagenten.”

Eigen regio Dat gebeurt landelijk, maar uitdagers kunnen kiezen voor agenten uit de eigen regio. ,,We denken dat jongeren het leuk vinden om agenten te kunnen verslaan in een persoonlijk treffen. We maken laagdrempelig contact, het is weer eens wat anders dan dat we zoals gewoonlijk op straat in politie-uniform te zien zijn.” Bundled organiseert gewoonlijk gametoernooien wereldwijd. ,,Voor de politie bieden ze de mogelijkheid voor afgeschermde groepen gratis, een service vanwege de bijzondere coronatijd.” Via Instagram en andere sociale media vraagt de politie momenteel aandacht voor het game-initiatief om zoveel mogelijk jongeren te werven.

Buiten diensttijd In eerste instantie wordt door de agenten alleen buiten diensttijd gegamed, laat Hoed weten. ,,Hoewel in de baas zijn tijd gamen niet eens zo raar zou zijn. Immers, ons surveillancewerk is om jongeren naar huis te sturen als we die in groepen op straat aantreffen. Met gamen hou je jongeren al bij voorbaat van de straat. Het effect is hetzelfde, maar wel publieksvriendelijker.”

POLITIE In samenwerking met Bundled @teambundled kun jij straks met of tegen ons gamen! De kick off is Fortnite, gevolgd door FIFA en Warzone. Vanwege de coronacrisis is het belangrijk om zo veel mogelijk thuis te blijven. Wij willen jullie helpen om dit wat leuker te maken! Hoe werkt het? Op onze insta @politie_esports vind je komende dagen alle ins en outs en wanneer wij klaar staan om digitaal jullie te verslaan in gaming ;-) Wie is de N00b of wie zijn de Pro’s? We hebben een community aangemaakt in het netwerk van PlayStation. In de community kan je nieuwe online vrienden ontmoeten om samen te gamen. Zoek naar de Playstation community 'Blijfthuis - gamen met de politie'. Je kan de beheerders toevoegen als vriend. Dit zijn: - Wijkagentdigi024 (Sander) @politie_oostnederland - DigiWijkagent-N (Niels) @niels.horn.wijkagent.digitaal - Wijkagent-013 (Koen) @politie_zeeland_westbrabant https://www.instagram.com/politie_esports/ @politie_esports https://www.instagram.com/teambundled @teambundled #teambundled #politie #fortnite #fifa #fortnite #instacops #esports #cod #politieesports #playstation #blijfthuis #stayhome20 w.LINK: RTL NIEUWS ARTIKELWAT VIND JIJ HIERVAN?


Bekijk ook eens deze video

Een bezorgde moeder...


 All rights reserved ©ART-hura | www.ashtar-rose.com | afbeeldingen (digital) art mogen niet gedeeld of gekopieerd worden | Copyrights Arthura Hector | Breda
  • YouTube